Ankara Kahveciler Esnaf Odası’nın Ocak ayının 21’inde gerçekleştirdiği 19. Olağan Genel Kurul ile 6. Kez Kahveciler Esnaf Odası Başkanlığı’na seçilen Güven ‘’ Rabbime şükürler olsun yeniden başkan seçildim. Oy veren herkese çok teşekkür ederim. Bunun gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz’’ dedi.
Güven, kahveciler ve esnaf halkı olarak bazı problemler yaşadıklarına dikkat çekti.
Bu problemlerden ilkinin, 5362 sayılı ‘’Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu’’ olduğunu belirterek, ‘’ Bu kanunun değişmesi gerekiyor. Çünkü artık bize dar geliyor. Bütün esnafı kucaklayacak bir kanun istiyoruz.’’ dedi.
Aynı şekilde 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun da esnaf halkını zor durumda bıraktığını ve bir an önce değişmesi ve esnafın rahat bir nefes alması gerektiğini ifade etti.‘
4207 sayılı ‘’Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’unun’’ alınmış en güzel kararlardan biri olduğunu belirten Güven, ‘’ Ben sigara içmiyorum ve tavsiye etmiyorum. Bu yasayı da çıkarken destekledik. Biz bu yasaya karşı değiliz fakat uygulamaya karşıyız. Kahvehanelerdeki sigara sorununu teknolojik havalandırma sistemi ile çözebilirdik. Bu kanundan dolayı kahveci esnafı ve eğlence sektörü çok büyük cezalar yedi. Bununla ilgili de yeniden çalışmalar yapılabilir.‘’ dedi.
Güven, kahveci esnafının yaşadığı sıkıntılar konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya çağrı yaparak, ‘’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız yeni göreve geldiler. Sayın Mustafa Tuna’nın uygun görürlerse eğer en kısa zamanda bize randevu vermelerini talep ediyorum. Bir araya gelelim, esnafın sorunlarını birlikte çözelim. Büyükşehir’de bir karar çıkaralım. Tüm ilçe belediyelerinin de bu karara uyacağına inanıyorum. Artık haksız kazanç istemiyoruz. Adalet istiyoruz, eşitlik istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.
Ankara Kahveciler Esnaf Odası olarak yıllardır başarılı işlere imza attıklarını vurgulayan Güven, ‘’Eskiden basın sektörü yoktu, medya yoktu. İnsanlar kahvehane ortamlarından bilgi alıyordu. İş adamları, kanaat önderleri gelirlerdi ve halk burada kaynaşırdı. Hacivat- Karagöz oyunları oynatılırdı. Hikâyeler anlatılır, şiirler okunurdu. Hatta kahvehanelerin bir köşesinde diş çekimi yapılırdı, bir köşesinde de ayakkabı boyacılığı yapılırdı. Bizim kahvehanelerimizde de okuma köşelerimiz var. Günlük 3-5 tane gazete alıyoruz, okuyoruz ve tartışıyoruz. Bizim sloganımız ‘’Kahvehaneye gidiyorum, kitabımı okuyorum’ ’ Kahvehaneler insanların algılarındaki gibi yararsız yerler değil.’’ dedi.
2018 yılı içerisinde yeni bir uygulamaya geçtiklerinin de müjdesini veren Güven, ‘’ Belediyelerde nasıl halk günü oluyorsa artık Ankara Kahveciler Odası’nda da halk günü olacak. Ayda 1 kere odamız tüm esnafımıza ve halkımıza açıktır. Esnafımızın, halkımızın sorununu dinleyeceğiz. Gerekli yerlerle iletişim kuracağız. Biz esnafın her zaman arkasındayız.’’ dedi.