Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş İdlib açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Maas ile ortak açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, " Burada kimse kimseyi kandırmasın. Bu saldırıların amacı İdlib'i ele geçirmek" dedi.

05 Eylül 2018 Çarşamba 22:32
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş İdlib açıklaması

Çavuşoğlu:Biz İdlib'e yönelik saldırı olasılığı ortaya çıktığı günden bu yana esasen yoğun çaba sarf ediyoruz. İdlib'e yönelik saldırıları durdurmak için çaba sarf ediyoruz. Astana sürecinin amacı da buydu. 4 tane gerginliği azaltıcı bölge belirledik. Şimdi rejimin İdlib'e saldırmak istediği ve burayı ele geçirmek istediği açık. Rejimin garantörleri var. Rusya ve İran. Onlarla görüşmeleri sürdürüyoruz. Burada kimse kimseyi kandırmasın. Bu saldırıların amacı İdlib'i ele geçirmek. Biz burada Almanya ile aynı yerde durduk. Görüşlerimiz örtüştü. 

(Göç dalgası) Çavuşoğlu: Bu saldırıların önlemlenmesi için temaslarımızın olduğunu söyledik. Bu saldırıların yanlış olduğunu net bir şekilde Rusya'ya ilettik. Burada öncellikle saldırının engellenmesi gerekiyor.  Amacımız gerginliği azaltmak. 3.5 milyon insan var. Belki 2 milyon insan Türkiye'ye gelecek. İnsani konuda bizim hassasiyetimiz ortada. Türkiye'ye gelen Suriye ve Iraklı mültecilere ev sahipliği yaptık. Bu konuda işbirliğimiz var ama yetersiz. Bu insanlara daha fazlasını verebilmemiz lazım. İlave 2 milyon mültecinin nereye gideceği belli olmaz. Bu konulara önem veren örgütlerle ve ülkelerle işbirliği yapmaya hazırız.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Bu sıfatla ilk defa geliyorum. Türkiye Almanya için sadece bir komşu ülke değil. Bizim kültürümüzü zenginleştiriyor bu insanlar. Çok yakın ekonomik ilişkilerimiz var. Binlerce insanımıza iş sağlayan iş yerleri var. Yeniden iyi bir konuma getirilmesi ve bu nedenle de bakanlar olarak diyalog mekanizmasını oluşturmak istiyoruz. Çok sayıda uluslarası standartları kabul eden bir ülke. Türkiye Avrupa'ya doğru kendini bu konuda ilerletme yönünde. Suriye'deki durumu da ele aldık .Türkiye büyük bir endişe ile sınırındaki bu gelişmeleri izliyor. İnsani felaketin ortaya çıkabileceği bir bölge. Tahran'daki zirve ile ilgili Türkiye'yi destekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

(Normalleşme- 7 Alman vatandaş) Çavuşoğlu: Normalleşmenin şartı ya da pazarlığı olmaz. Konsolosluk konuları zaten kendi aramızda görüşülüyor. FETÖ konusu olsun, PKK konusu olsun. Bunları kendi aramızda görüşmeye devam edeceğiz. İlişkileri normalleştirmek için her alanda çalışmaya devam edeceğiz.

Alman Bakan: Biz bu konu hakkında konuştuk. Bundan sonra da itibarı devam ettireceğiz.

Anahtar Kelimeler:
Bakan çavuşoğluIdlib
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.