ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı hakkında uluslararası kamuoyunu doğru bilgilendirmek için İngilizce hazırlanan ve 5 dile çevrilen video hazırladı.
TSK'nin Afrin'in kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın gerçeklerinin uluslararası kamuoyuna doğru şekilde aktarılmasına destek amacıyla Rektör Prof. Dr. Ayrancı tarafından İngilizce seslendirilen video hazırlandı.
Video, sosyal medyada yayımlandı.
Ayrancı tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nın nedenleri ve sonuçlarının İngilizce olarak anlatıldığı videoda Türkçe, Arapça, Fransızca, Almanca ve Rusça alt yazıya da yer verildi.
Ayrancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye için bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) amaçlarının çok açık ve haklı olduğunu ancak harekat aleyhinde hem iç hem de dış kamuoyunda karalama kampanyaları başlatıldığını belirten Ayrancı, "Neredeyse bine yakın site, Türkiye ve ÖSO'nun yaptığı Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde propaganda yapmaya başladı. Bu nedenle gerçeklerin aydınlatılması, Türkiye ve Suriye'nin durumunun açığa kavuşturulması için bir çalışma yapmaya karar verdim." dedi.
Videoda harekatın sebepleri ve sonuçlarını açıklamaya çalıştığını anlatan Ayrancı, tercümelerle daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini, harekatın haklılığını tüm dünyaya samimi olarak duyurmayı amaçladığını söyledi.
Zeytin Dalı Harekatı hakkında yapılan karalama kampanyalarına teslim olmayacaklarını vurgulayan Ayrancı, şunları kaydetti:
"Yerli ve milli bir üniversite olarak aydın olmanın bilinci, entelektüel olmanın gerektirdiği unsurlarla yapmak istediğimiz şey, hakikatleri dünya insanlarına açıklamaktır. Bu, aynı zamanda bir aydın sorumluluğudur. Aydın olmak, milli olmayı gerektirir. Bir ayağınla milli iken, bir ayağınla da evrensel olabilirsin. Biz o nedenle milli bir meseleyi dünya dengelerini etkileyecek unsurlar bakımından dünya kamuoyuyla paylaşmayı doğru ve zorunlu buluyoruz. Bu kapsamda diğer üniversiteleri, aydınları, sivil toplum kuruluşlarını, basın ve yayın organlarını dünyayı doğru bilgilendirme konusunda çalışmaya teşvik etmek istiyoruz. Bunun bir örnek olmasını istiyoruz."