NEVŞEHİR (AA) - Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, "Ben çalışan bir iş kadını iken geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu engelli bir birey durumuna geldim. Toplumumuzda omurilik felcinin sadece trafik kazası veya iş kazaları sonucu meydana geldiği sanılır ancak iki metreden daha derin olmayan suya balıklama atlayan kişilerde de sık sık rastlanmakta" dedi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Sorumluluk Kulübünce "Omurilik Felcinin Kişi Üzerindeki Psikolojik ve Fizyolojik Etkileri" konulu konferans düzenlendi.
NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Çetinkaya, engelsiz bir yaşam için trafikte mutlaka emniyet kemeri kullanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Ben çalışan bir iş kadını iken geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu engelli bir birey durumuna geldim. Toplumumuzda omurilik felcinin sadece trafik kazası veya iş kazaları sonucu meydana geldiği sanılır ancak iki metreden daha derin olmayan suya balıklama atlayan kişilerde de sık sık rastlanmakta. Bu konuda özellikle gençlerimizin ve toplumumuzun daha dikkatli olması ve bilinçlendirilmesi gerekiyor. Diğer taraftan trafik ve benzeri kazalarda ilk yardım bilgisi olmayan kişilerin kazazedeye dokunmamaları gerekiyor çünkü kaza sonrası bilinçsizce yapılan ilk yardım, omurilik felci riskini artırmaktadır."
Konferansta, NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Emine Çeribaş da katılımcılara ilk yardımın önemi konusunda sunum yaptı.
NEVÜ Sosyal Sorumluluk Kulübü Akademik Danışmanı Derya Bozkurt, programın sonunda Çetinkaya'ya teşekkür plaketi takdim etti.