Niğde'de "Nörogelişim İçin İlkel Refleks Entegrasyonu Projesi" hayata geçiriliyor

NİĞDE (AA) - Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi, down sendromlu bireylerin topluma daha iyi adapte olmalarını sağlamak amacıyla "Nörogelişim İçin İlkel Refleks Entegrasyonu Projesi"ni hayata geçirdi.Vali Yardımcısı Cemil Kılınç,...

25 Ağustos 2021 Çarşamba 17:51
Niğde'de

NİĞDE (AA) - Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi, down sendromlu bireylerin topluma daha iyi adapte olmalarını sağlamak amacıyla "Nörogelişim İçin İlkel Refleks Entegrasyonu Projesi"ni hayata geçirdi.

Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, şube binasındaki programda, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Gençlik Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandığını söyledi.

Şube başkanı Songül Çalışkan ise proje kapsamında down sendromlu gençlerin ailelerine ve öğretmenlerine uzmanlar tarafından ilkel refleks entegrasyonu eğitimleri verileceğini söyledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Oğuz Çetin de Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir projeyi uygulamaya koyduklarını söyledi.

Çetin, “Özellikle eğitim bilimleri alanında biz davranış üzerine odaklanmışken, şimdi bu proje ile öğrenmenin fizyolojisine odaklanıyoruz. Yani beynimiz ve sinir sistemimizdeki değişimi ve gelişimi saptamaya çalışacağız. Yurt dışında üzerinde çok sık çalışılan bir konu. İlkel reflekslerimizin gelişimi açısından maalesef dezavantajlı gruplarda, ilkel reflekslerimizin sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Hazırladığımız bu proje ile bu sıkıntıları çözmüş olacağız.” diye konuştu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje eğitmeni Dr. Mehmet Engin Uysal ise proje sonunda dezavantajlı grupların kendilerini rahat bir şekilde ifade edebileceklerini, daha iyi düşüneceklerini, daha iyi karar vereceklerini ve en önemlisi de dürtülerini kontrol edebileceklerini söyledi.

Nörogelişim İçin İlkel Refleks Entegrasyonu Projesi 12 ay devam edecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.