Akademisyenler "engelliler" için şiir okudu

- Eskişehir'de Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Yaşamak mı zor, anlamak mı zor?" adlı proje için yazdıkları şiiri 13 üniversiteden 16 akademisyene okutarak klip hazırladı

20 Şubat 2018 Salı 11:53
Akademisyenler

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor" etkinliği için hazırladıkları "Yaşamak mı zor anlamak mı zor?" adlı proje için yazdıkları şiiri 13 üniversiteden 16 akademisyene birer mısrasını okutarak klip çekti.

Deniz Feneri Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen, "İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor. Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması" kapsamında, zihinsel ve bedensel engelli yaşıtlarıyla bir araya gelip zaman geçiren Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, engelliler için farkındalık yaratmak amacıyla çalışma yaptı.

Okul müdürü Abdullah Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin hem kendi hem de engelli öğrenciler için olumlu dönüşler sağladığını söyledi.

Şiiri yazan Ahmet Taş'ın lise sonrası Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulunu tercih ettiğini dile getiren Yılmaz, "Böyle bir yolu seçti ve kardeşlerini de cesaretlendirdi. Kendisi de engelli kardeşlerimizle ilgili güzel bir şiir kaleme aldı. Öğrencilerimizi projenin içine kattı. Biz bu projeyi Türkiye geneline yaymak için 13 farklı üniversiteden 16 akademisyenimizle görüştük. Projemize dahil ederek şiirimizin her bir satırını okuttuk. Bu çok farklı ve güzel bir çalışma oldu. Şiiri kendi bütünlüğünde okuduğunuzda da yapılan çalışmanın güzel olduğunu herkes takdir edecektir." dedi.

- "Doğa için çal" gibi "engelliler için oku"

Projenin yürütücülerinden İngilizce öğretmeni Münebiye Irgat ise öğrencilerinin azminden çok memnun olduğunu anlatarak, "Projemiz, mezun öğrencilerimizden birinin yazdığı şiirle başladı. Projede yer alan öğrencilerimiz şiiri okuyunca çok heyecanlandılar. Bu şiirin daha geniş kitlelere yayılmasını istediler. Düşündüler ve sonrasında 'Akademisyenlere okutmak nasıl bir fikir olur?' dediler. Biz de bunu destekledik." değerlendirmesinde bulundu.

"Doğa için çal" gibi "engelliler için oku" mantığını yürüttüklerini dile getiren Irgat, şunları kaydetti:

"Daha sonrasında çocuklar 13 farklı üniversiteden 16 akademisyene projemizi anlattılar. Aslında bu kadar çok geri dönüş beklemiyorduk. Birçok akademisyen severek okudu. Her bir mısrayı farklı bir akademisyen okudu. Videolar bize geldiğinde öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Çünkü biz bir profesörün katılımını beklemiyorduk. Ama bir değil, birçok profesör buna katıldı. Hem bizim için hem de engelli öğrencilerimizin anlaşılması için güzel bir proje oldu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.