Uluslararası 21. Türkiye İç Denetim Kongresi

- DenizBank Genel Müdürü Ateş: - "Kurumsal yönetişime çok önem veriyorum. Bunun 4 tane kuralı var. Nedir; biz saydam, hesap verebilir, sorumlu ve adil olacağız" - Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Nane: - "Risk her zaman var. Hizmet verdiğiniz süreçlerde mutlaka hata yapılıyordur. Siz yapmazsanız bir çalışanınız yapabilir. Önemli olan bu hatanın bir daha olmaması için alınacak tedbirler" - "Denetim, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve bize değer yaratan bir nokta. Denetim, bir yönetici olarak hayatımı kolaylaştırıcı ve kurtarıcı"

24 Ekim 2017 Salı 11:18
Uluslararası 21. Türkiye İç Denetim Kongresi

İSTANBUL (AA) - DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, kurumsal yönetişime çok önem verdiğini ifade ederek, "Bunun 4 tane kuralı var. Nedir; biz saydam, hesap verebilir, sorumlu ve adil olacağız." dedi.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün (TİDE) düzenlediği Uluslararası 21. Türkiye İç Denetim Kongresi kapsamında "Üst Yönetimin İç Denetimden Beklentileri" başlıklı panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Ateş, denetimin bankacılık için çok önemli olduğunu vurgulayarak, kurumsal yönetişime çok önem verdiğini söyledi.

Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun 4 tane kuralı var. Nedir; biz saydam, hesap verebilir, sorumlu ve adil olacağız. Ben üçüncüsüne biraz vurgu yapmak istiyorum. Daha ziyade denetimi ilgilendiren bir husus olduğu için... Ben bir bankada çalışıyorum, saydamım, hesap da veriyorum, maaşımı da alıyorum. Daha ne? Hayır yetmez. Yanında çalışan hırsızlık veya uygun olmayan bir davranışta bulunuyorsa ben sorumlu olacağım. O davranışın üzerine gideceğim ki o delik büyümesin."


- "İç denetim şirkete değer katıyor"


Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane de havacılık sektörünün denetimle birlikte varolup yaşadığını, denetimin havacılığın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, denetimle danışmanlığın birbirine karıştırılmaması gerektiğini, daha önce "teftiş" olarak belirtilen sürecin şimdi "denetim" olarak adlandırıldığını söyledi.

Nane, Pegasus olarak aylık, sezonda 3 milyon, sezon dışı 2,2 milyon yolcu taşıdıklarını ve binlerce çalışanlarının bulunduğunu ifade ederek, "Risk her zaman var. Hizmet verdiğiniz süreçlerde mutlaka hata yapılıyordur. Siz yapmazsanız bir çalışanınız yapabilir. Önemli olan bu hatanın bir daha olmaması için alınacak tedbirler." diye konuştu.

Hatayı tespit etmenin kolay olduğunu, iletişimin bu kadar güçlü olduğu yerde bu hatanın tekrar yaşanmaması için denetimin önem taşıdığını kaydeden Nane, iç denetimin şirkete değer kattığını, herhangi bir hata yapılması durumunda bunun nedenini tespit ettiklerini ve tekrar yaşanmaması için önlemler aldıklarını anlattı.

Nane, "Denetim, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve bize değer yaratan bir nokta. Denetim, hayatımı kolaylaştırıcı ve kurtarıcı." dedi.


- "İç denetimi uçtan uca bir süreç yönetimi olarak görüyorum"


Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler ise 10 milyon kişiye dağıtım ve satış hizmeti sunduklarını ifade ederek, başta şu an olmak üzere hayatı boyunca denetimlerle muhatap olduğunu söyledi.

Denetim ve denetlenme süreçlerinin zor olduğunu vurgulayan Zaimler, "İç denetimi uçtan uca bir süreç yönetimi olarak görüyorum. Bütün detayları iç denetimci arkadaşların bilmesine imkan yok. Ama risk bazlı bir süreç bağlamında ne olursa olsun bu süreci yönetebileceklerine inanıyorum." dedi.

Zaimler, iç denetimi, "risk bazlı süreç yönetimi, danışman rolü, organizasyonel iklime uygun bir iş ortağı" olarak konumlandırdığını da söyledi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.