Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması

- Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçaş: - "Aksaray iş dünyası devletinin her zaman yanında olacaktır. Ülkemize karşı yapılan bu tür oyunların altında kalmamak için hükümetimizin attığı adımların arkasındayız. ABD'nin bir an önce yaptığı hatadan dönmesini umut ediyoruz" - Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mühsürler: - "Bu konuyu kısa sürede iki ülke bürokrasisi ve siyaseti hızlı bir şekilde çözmelidir. Çünkü ABD ve Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkiler çok yüksek seviyede" - MÜSİAD Konya Şube Başkanı Okka: - "Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin atacağı her adımda destekçisi olacağız"

10 Ekim 2017 Salı 16:38
Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması

KONYA (AA) - Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar iş dünyası temsilcileri, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasını değerlendirdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan sürecinin her iki ülkeye de zarar vereceğini söyledi.

ABD'nin bir an önce yaptığı hatadan dönmesini umut ettiklerini belirten Koçaş, "Aksaray iş dünyası devletinin her zaman yanında olacaktır. Ülkemize karşı yapılan bu tür oyunların altında kalmamak için hükümetimizin attığı adımların arkasındayız." dedi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, karşılıklı vize probleminin en kısa sürede çözülmesini istedi.

İş dünyası açısından yaşananların büyük sıkıntı doğuracağını dile getiren Mühsürler, "ABD ve Türkiye arasındaki vize problemi uzun vadede ciddi sıkıntılar yaratacak gibi görünüyor. Bu konuyu kısa sürede iki ülke bürokrasisi ve siyaseti hızlı bir şekilde çözmelidir. Çünkü ABD ve Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkiler çok yüksek seviyede." diye konuştu.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay da ABD'nin kararına tepki göstererek, "Haksız bir uygulama. Türkiye Cumhuriyeti bunu haketmiyor. Onaylanır bir tarafı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka da Türkiye'nin, şerefli ve güçlü bir ülke olarak, ABD'nin vize başvurularını askıya almasına karşılık verdiğini söyledi.

Türkiye'nin kendisine yönelik yaptırımlara tepkisiz ve sessiz kalmayacağını vurgulayan Okka, "MÜSİAD Konya olarak bu konuda devletimizin ve hükümetimizin atacağı her adımda destekçisi olacağız." ifadesini kullandı.

Okka, Türkiye ile ABD arasındaki yaşananların ekonomiye yansımalarının olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye gibi ihracatını sürekli geliştiren ve hedeflerini yüksek tutan bir ülke için ABD, çok değerli bir pazar konumunda yer almaktadır. Geçen yıl en çok ihracat yaptığımız 5'inci ülke olan ABD ile ikili ticaret hacmimiz 17,5 milyar dolara kadar yükselmişti. Bu çerçevede Amerika ile olan ticari ilişkilerimizi rasyonel bir şekilde sürdürmemiz ve daha ileri seviyelere taşımamız gerekiyor. Bu nedenle iş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin temennisi, bu gerilimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişki ve iş birliğine asgari düzeyde etki etmesidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.