DÜZELTME - "Başkentgaz halka arz için yatırımcılarla görüşüyor" başlıklı haberimizin üçüncü paragrafında yer alan "Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesi" ibaresi "Başkent Doğalgaz'ın halka arzı" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıy

- Başkentgaz halka arz için yatırımcılarla görüşüyor - Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO Yönetim Kurulu Üyesi Kazanç: -"Şirketimizin yüzde 25'ini halka arz etmek istiyoruz. Eş zamanlı olarak ağırlıkla uluslararası yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılarla ön görüşme ve şirket tanıtım faaliyetlerine başladık" - "Bizim görevimiz, hedefimiz halka arz için her türlü çalışmayı yapmak ve şirketimizi bu süre zarfında yurt içi ve dışında tanıtmak"

26 Ekim 2017 Perşembe 13:10
DÜZELTME -

ANKARA (AA) - Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kazanç, şirketin halka arzına ilişkin izin süreçlerinin devam ettiğini belirterek, "Şirketimizin yüzde 25'ini halka arz etmek istiyoruz. Eş zamanlı olarak ağırlıkla uluslararası yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılarla ön görüşme ve şirket tanıtım faaliyetlerine başladık." dedi.

Kazanç, Başkent Doğalgaz'ın Ankara'da basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda soruları cevaplandırdı.

Başkent Doğalgaz'ın halka arzı için ilk başvuru sürecinin temmuzda başladığını, doğru piyasa koşullarına göre bu süreci tamamlamak istediklerini anlatan Kazanç, "Şirketimizin yüzde 25'ini halka arz etmek istiyoruz. Eş zamanlı olarak ağırlıkla uluslararası yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılarla ön görüşme ve şirket tanıtım faaliyetlerine başladık. Uluslararası ve yerli yatırımcıların reaksiyonu, doğru zamanlama gibi değişkenlerin bir araya geldiği bir denklem söz konusu. Bizim görevimiz, hedefimiz halka arz için her türlü çalışmayı yapmak ve şirketimizi bu süre zarfında yurt içi ve dışında tanıtmak." diye konuştu.

Takvim belirlemenin söz konusu piyasada çok mümkün olmadığını dile getiren Kazanç, "Piyasa koşulları zamanı kesinleştirir. Bu yıl sonu için ciromuza gelince, bu yıl başında 1 milyon 695 bin olan abone sayımızın yıl sonunda 1 milyon 760-770 bin olmasını bekliyoruz. Bu da ciro için bir ipucu verir." ifadelerini kullandı.

- "Pil değişim ücreti vatandaşa yansımıyor"

Şirketin Bilgi Sistemleri Müdürü Gökhan Demir de son aylarda gündeme gelen doğalgaz sayaçlarının pillerinin değişimine ilişkin iddiaları değerlendirdi. Demir, pil değişim ücretinin vatandaşa yansımadığını söyledi.

Şirketin gaz satışlarının yüzde 45'inin PTT üzerinden gerçekleştirildiğini kaydeden Demir, "Kiosklarımız da hızla bu orana yetişiyor. Kiosklarımız hizmete gireli yaklaşık 1,5 yıl oldu. Hizmeti aksatmamak için de çalışmalarımız devam ediyor. SCADA sistemimiz için birçok ülkede ziyaretlerde bulunduk incelemeler yaptık. Avrupa tarafındakilerin daha doğru çalıştığına karar verdikten sonra, Çekya'dan arkadaşlarımızla çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun ise mekanik ve ön ödemeli sayaçlara ilişkin herhangi bir problemin söz konusu olmadığına değinerek, "Doğalgaz dağıtımında ön ödemeli ve mekanik olarak bilinen faturalı sayaçlar var. Faturalı olanlarda 'gazım bitti, kalmadı' derdi yok. Ön ödemeli sayaçlar ise sadece Ankara'da ve 30 bin adet olmak üzere Kütahya'da kullanılmakta." dedi.

Torun, ayrıca bu ay sonunda yaklaşık 100 yıllık şirket binasından taşınacaklarını ve yeni binayla Ankaralılara daha efektif hizmet sunacaklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.