Elazığ Harput, Bitlis Tatvan Turistik Tren Seferi

Seyahat severlerin ve kültür turizm tutkunlarının gözdesi Turistik Tatvan tereni kalkıyor.

29 Temmuz 2024 Pazartesi 12:30
Elazığ Harput, Bitlis Tatvan Turistik Tren Seferi

Bölge turizminin gelişmesi ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görmelerine imkan sağlayan turistik Tatvan treni Ankara’dan hareket edecek.

Gazeteciler, öğrenciler, akademisyenler, seyahat sevenler bu trende. Ankara Tatvan turistik seferi 6 Ağustos tarihinde hareket ediyor. Tren Elazığ ve Bitlis’in tarihi ve kültürünü keşfetmek için yola çıkıyor. Artık Tren seferleri sadece bir ulaşım aracı olarak görülmüyor. Turizmin canlandırılmasından tarihi mekanların tanıtımına, sanatın çeşitli alanlarının geliştirilmesine ciddi katkı sağlıyor.

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Tatvan, tarihi ve doğal güzellikleriyle büyük bir turistik potansiyele sahip. Turistik Tatvan Treni, bu potansiyeli daha geniş kitlelere tanıtacak ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak dedi. Karaömeroğlu, Bitlis beşminare, Nemrut krater gölü, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Hanlar, hamamlar, kümbetler, Selçuklu şehri, Kadim Bitlis şehri ve açık hava müzesi ile misafirlerimizi bekliyoruz dedi.”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları’da bölge turizmi açısından büyük bir öneme sahip turistik tren seferleri sayesinde Elazığ kültürü ve tarihide tanıtılmış olacaktır dedi. Şerifoğulları, Harput’un her karışıyla tarihi bir hazine olduğunu belirterek, Tarihin bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle, tarihi değerlerimizi koruma ve tanıtma sorumluluğumuz var dedi.

Son Güncelleme: 29.07.2024 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.