Altınköy’de Hasat Festivali

19 Temmuz 2024 Cuma 14:43

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altınköy'ün asıl amacının büyükşehirlerde köy hayatını unutan çocuklara ve gençlere köy yaşamını anlatmak olduğunu vurguladı ve buranın bir yeme içme yeri değil, bir müze statüsünde olması gerektiğini vurguladı.

Veysel Tiryaki, Altınköy’ün gelecekte de köy hayatını yaşatmaya devam edeceğini ve çocuklara, gençlere köy yaşamını tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Altınköy’ün gerçek amacına uygun bir şekilde kullanılmasının önemine vurgu yapan Tiryaki, bundan sonraki süreçte de Altınköy’ün koruma altında olacağını ifade etti.

Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de festivale katılım gösterdi ve Veysel Tiryaki'nin Altındağ için yaptığı çalışmaların sadece Altındağ değil, tüm Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Festival, geleneksel tırpan bileme etkinliği ile başladı. Ardından, tarlada ekin biçimi gerçekleştirildi. Festivalde toplanan hasatlar, katılımcılara eski tarım yöntemlerinin tanıtılmasını sağlayarak nostaljik anlar yaşattı.

Altınköy Açık Hava Müzesi,  Müze, köy hayatının unutulmaması ve yaşatılması amacıyla oluşturulmuştur. Ayrıca, ziyaretçilerine gerçek bir köy deneyimi sunmaktadır.

Altınköy'de, tipik bir Anadolu köyünde bulunabilecek evler, ahırlar, samanlıklar, değirmenler ve diğer yapılar aslına uygun şekilde inşa edilmiştir. Burada geleneksel köy evlerini gezebilir, eski yaşam biçimini yakından gözlemleyebilirsiniz.

Köy ritüellerinin ve köy geleneklerinin tanıtıldığı etkinlikler bu kadarla sınırlı kalmayacak. Hızar atölyesinde tomruk biçilmesinden, çamaşırhanede maniler eşliğinde çamaşır tokaçlamaya, buğdayın ayıklanmasından dibekte buğday dövmeye kadar köy hayatının zengin mirası da gelecek nesillere aktarılacak.

 

Son Güncelleme: 19.07.2024 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.