ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

17 Temmuz 2024 Çarşamba 09:51
ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

Hasret sona erdi... Altınköy Açık Hava Müzesi, yeniden ziyarete açıldı. Müzeyi açıldığı ilk hafta sonunda 5 bin 817 kişi ziyaret etti.
Ankara’da 100 yıl öncesinin köy hayatını şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, müze vasfına kavuşturularak yeniden ziyarete açıldı. Ankaralı vatandaşlar, Altınköy’e adeta akın etti. Altınköy Açık Hava Müzesi’ni 2 günde 5 bin 817 kişi ziyaret etti. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de, Altınköy’ün ziyaretçilerinin sevincine ortak oldu. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Tiryaki, Altınköy’de el emeği göz nuru eserler üreten sanatçıları da ziyaret ederek, eserlerini yakından inceledi. 
“ALTINKÖY’Ü ANKARAMIZA KAZANDIRARAK NE KADAR DOĞRU BİR İŞ YAPTIĞIMIZI ÇOK DAHA İYİ ANLIYORUZ”
Altınköy’ün açıldığı günden bu yana büyük ilgi ve beğeni gördüğünü belirten Başkan Tiryaki, “Altınköy Açık Hava Müzesi’ni bir süredir devam eden bakım onarım ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ziyarete açtık. Altınköy, yeniden açılışının ilk gününde ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerimizin ilgisinden dolayı çok memnun kaldık. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri de çok memnun etti. Altınköy’ü Ankaramıza kazandırarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı çok daha iyi anlıyoruz” dedi. 
“Altınköy, Ankara’ya değer katıyor” diyen Başkan Tiryaki “Ankara’da köy hayatına hasret kalanların adresi olan Altınköy, aynı zamanda Türkiye’nin ilk açık hava köy müzesi olma özelliğini taşıyor. Şehrin kalabalığından bunalan vatandaşlarımız burayı sıklıkla tercih ediyor. Bütün bunların yanı sıra Altınköy, köy yaşamının gelecek nesillere aktarılması açısından da önem arz ediyor. Şehirden uzaklaşmak ve köy hayatını deneyimlemek isteyen tüm Ankaralı vatandaşlarımızı Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etmeye bekliyoruz…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.