YEE'de Yeni İpek Yolu 4.0 İş Birliği Toplantısı

- YEE'nin, 65 ülkeyle ticaretin kolaylaştırılmasını öngören projesinin toplantısı gerçekleşti

16 Nisan 2018 Pazartesi 14:31
YEE'de Yeni İpek Yolu 4.0 İş Birliği Toplantısı

ANKARA (AA) - Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliği ve öncülüğünde Yeni İpek Yolu 4.0 İş Birliği Toplantısı, İtalya ve Azerbaycan'dan gelen kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.

İpek Yolu'nun tarihi ve öneminin anlatıldığı toplantıda, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu programlarıyla Asya kıtasını, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika ile bağlayan bir koridor oluşturma amacına vurgu yapıldı.

İtalya ve Azerbaycan'dan kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, projenin geldiği aşamanın bir sonuçtan ziyade başlangıç olduğunun altını çizerek, "İnsanların daha müreffeh bir dünyada yaşaması için ticari ve kültürel alışverişin olması gerekiyor. Biz de kurumsal yapı olarak buna destek olmalıyız." dedi.

Ateş, Yeni İpek Yolu İşbirliği 4.0 projesinin, başka projelerle de desteklenebileceğini belirtti.

Roma YEE Müdürü Sevim Aktaş, Yeni İpek Yolu İşbirliği 4.0 projesinin dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını oluşturan 65 ülkeyle ticaret yapmayı kolaylaştıracağına dikkati çekti.

Aktaş, projenin misyonunu, "Avrupa kıtasında İtalya'dan başlayıp Türkiye, Azerbaycan, Orta Asya ülkeleri ve Çin'e geçerek Yeni İpek Yolu üzerinde bulunan diğer ülkeler arasında farklı alanlarda uzun vadeli ilişkiler kurmak." şeklinde değerlendirdi.

- Yeni İpek Yolu İşbirliği 4.0 projesi

Kamu diplomasisi, kültür ve eğitim gibi alanlara da katkı sağlaması hedeflenen Yeni İpek Yolu İşbirliği 4.0 projesi, ilgili ülkelerle kültür ve eğitim alanında ortak çalışmalar düzenlemenin yanı sıra ekonomik alanda iş birliği kurmayı öngörüyor.

Endüstri 4.0 prensibinden hareketle oluşturulan proje, yeni dünya ve teknolojik gelişimleri takip ederek halklar arasında dayanışma, çevreye saygı ve farklılıklara hoşgörü gibi değerleri esas alıyor.

Toplantıya, Eurosis Danışmanlık AŞ CEO'su Guiseppe Reggia, Ugo Spirito ve Renzo De Felice Vakfı Müdürü Doç. Dr. Marco Zaganella ve Azerbaycan Türk Kültürü ve Mirası Vakfı Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Rustam Mammadov yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.