Osmanlı geleneği "kardeşlik kutusu" ile yaşatılıyor

- Kırşehir'deki üniversite kız öğrenci yurdunda başlatılan "kardeşlik kutusu" projesi ile hem Osmanlı Devleti zamanındaki yardımlaşma geleneği yaşatılıyor hem de maddi durumu yetersiz öğrencilere katkı yapılıyor - KYK Kırşehir Saliha Sultan Kız Öğrenci Yurdu Müdür Vekili Özdemir: - "Bu proje ile Osmanlı yardım geleneğinin simgesi sadaka taşlarını günümüzde yaşatmaya çalışıyoruz"

15 Aralık 2017 Cuma 11:00
Osmanlı geleneği

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, üniversitenin kız yurdunda kalan öğrenciler arasındaki dayanışma duygusunu artırmak amacıyla "kardeşlik kutusu" projesi başlatıldı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Saliha Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda başlatılan proje kapsamında panoya asılan kutu içerisinde toplanan para ile ihtiyacı olan öğrencilere yardım sağlanarak yardımlaşma ve dayanışma ruhu oluşturuluyor.

Yurt Müdür Vekili Ümüş Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje fikrinin KYK Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin'e ait olduğunu söyledi.

"Dolmuş paran yoksa kutudan al, katkı sunmak istersen kutuya at" sloganı ile böyle bir uygulama başlattıklarını ifade eden Özdemir, üniversiteye giderken dolmuş parası bulmakta zorlanan öğrencilere destek için diğer öğrenciler ve çalışanlarca kutuya para bırakıldığını dile getirdi.

"Kardeşlik kutusu" projesinin maddi sıkıntı çeken öğrencilere kısmen de olsa destek sağlamak amacıyla geliştirildiğini vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Amacımız maddi sıkıntısı olan öğrencinin derslerinden geri kalmaması. Proje kapsamında oluşturulan kutuda yurt idaresi ve yurtta kalan öğrenciler tarafından toplanan paralar, ihtiyacı olan öğrenciler için kullanılıyor. İhtiyacı olan öğrencilerin çekinmemesi adına kutuyu göz önünde olmayan bir yere koyduk. Bu proje ile Osmanlı yardım geleneğinin simgesi sadaka taşlarını günümüzde yaşatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanan bir projenin, yurdumuzda uygulanmasından dolayı idare olarak da çok mutluyuz.”

Ahi Evran Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Seval Güneş de "Öğrenciye katkısı olan, yardımlaşma ve dayanışma sağlayan, bizleri maddi olarak destekleyen çok güzel bir proje. Üniversiteye giderken dolmuş kullanmamız gerekiyor. Bazen cebimizde dolmuş paramız dahi kalmıyor. Yurdumuzda uygulanan ‘kardeşlik kutusu' projesiyle bu sorun ortadan kalktı. Artık ihtiyacımız olduğunda, zor durumda kaldığımızda gelip buradan yardım alıyoruz ya da diğer öğrenci arkadaşlar yararlansın diye para bırakıyoruz." diye konuştu.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi Buket Bayraktar ise kardeşlik kutusu uygulamasının yurtta kalan öğrenciler arasında yardımlaşma ve dayanışmaya olanak sağladığını, bu uygulama ile maddi olarak bir nebze de olsa rahatladıklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.