Mimarsinan OSB'nin atıkları ekonomiye kazandırılacak

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan evsel ve iş yeri atıklarının belediyece değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacağını bildirdi.Palancıoğlu, yazılı açıklamasında,...

15 Şubat 2022 Salı 13:38
Mimarsinan OSB'nin atıkları ekonomiye kazandırılacak

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan evsel ve iş yeri atıklarının belediyece değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacağını bildirdi.

Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nin ihracatı ile Kayseri için bir kazanç merkezi olduğunu belirtti.

Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren gıda, inşaat, makine, mobilya, beyaz eşya, elektrik elektronik, kimya, maden gibi alanlarda 404 firmanın yer aldığını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu firmaların atıklarının hepsi düzenli toplanarak Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacaktır. Bu yönde meclisimizce karar alındı. Mimarsinan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol ile sanayi bölgesinin evsel atıklarını biz toplayarak, geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırıyoruz. Çünkü her atık, çöp değildir. Geri dönüşüm yalnızca çevre ve halk sağlığına değil, ekonomiye de kayda değer biçimde katkı sağlıyor. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nden günlük 6 ton evsel atık çıkıyor. Bunu tesislerimizde ayrıştırarak tekrar hammadde olarak kullanımını sağlayacağız. Böylece çevreye, üretime ve ekonomiye katkı sağlayacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.