KENYA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN SANKON GENEL MERKEZİ'NE ZİYARET

Kenya Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçisi Leonard N Boiyo ve diplomatları Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

19 Temmuz 2024 Cuma 14:39
KENYA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN SANKON GENEL MERKEZİ'NE ZİYARET

Kenya Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçisi Leonard N Boiyo ve diplomatları Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Kenya Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçisi Sayın Leonard N Boiyo, SANKON Genel Merkezi’ni ziyaretinde yapmış olduğu konuşmada; “İki ülke arasındaki ekonomik, ticari, ithalat, ve ihracat ilişkilerinin gelişmesi her iki ülkenin yararınadır. İkili ilişkilerimize katlı sağlamak amacıyla SANKON kuruluşu ile işbirliği yapmaya bundan sonraki süreçtede devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Kenya Cumhuriyeti Devleti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde SANKON kuruluşunun faaliyetlerini önemsiyoruz. Kenya’da birçok yatırım olanakları mevcuttur. Bu nedenlerle SANKON üyesi şirketleri Kenya’ya yatırım yapmaya ve iş yapmaya davet ediyorum.” dedi.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ise yapmış olduğu konuşmasında; “SANKON Genel Merkezi’ne hoşgeldiniz. Ziyaretinizden dolayı çok memnun oldum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Kenya Cumhuriyeti Devleti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, bundan sonraki süreçtede büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz ve Kenya Cumhuriyeti Devleti ile iş birliği içerisinde olacağız. Kenya Cumhuriyeti Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla fiziki ve on-line iş forumları, konferansları ve ekonomik iş birliği toplantısı yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika açılımını çok önemsiyoruz. Kenya Cumhuriyeti, Afrika’nın önemli ülkelerinden biridir. Sanayi, sağlık, enerji, inşaat, giyim, ilaç, teknoloji, gıda, tekstil, ve maden sektörlerinde Türk firmaları Kenya’da daha fazla iş yapabilir, Kenyalı şirketlerle de Türk şirketleri mevcut iş birliğini artırabilir. Bu amaçla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetinin bilgisi dahilinde ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, en kısa zamanda her sektörde faaliyet gösteren şirketlerimizle beraber çok kalabalık bir heyetle, Kenya Cumhuriyeti Devleti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz ve ikili anlaşmalar yapmak istiyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.