Çankaya Belediyesi yangından etkilenen bölgeler için 100 bin fidan bağışı yapacak

- Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: - "Yaşamı da umudu da hep birlikte yeniden yeşerteceğiz"

01 Ağustos 2021 Pazar 13:07
Çankaya Belediyesi yangından etkilenen bölgeler için 100 bin fidan bağışı yapacak

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde çıkan yangınlar nedeniyle, yeniden ağaçlandırma için 100 bin fidan bağışlayacaklarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Alper Taşdelen, orman yangınlarının yol açtığı tahribatı gidermek için yaraların birlikte sarılmasının önemine dikkat çekti. "Yangınlarla beraber yüreğimiz de yanıyor. Çankaya Belediyesi olarak yanan bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için 100.000 fidan bağışında bulunacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız." ifadelerini kullanan Taşdelen, Çankayalıları Tema Vakfı'nın kampanyasına destek vermeye davet etti.

Alper Taşdelen, belediyeyle birlikte halkın da yangınları durdurmak için seferber olduğunu vurgulayarak, "Yaşamı da umudu da hep birlikte yeniden yeşerteceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yangının söndürülmesi için ekiplere gönüllü destek verirken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in ailesine ve itfaiye görevlilerinin ailelerine de sabır ve başsağlığı dileyen Taşdelen, "Ülke olarak hepsine minnettarız. Yanan ormanlar, içindeki canlılarla birlikte ülkemiz adına büyük bir kayıp." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.