Başarılı gençlerin tercihi ASELSAN Konya MTAL oldu

KONYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) 2022'de de yüzde 1'lik başarı...

26 Temmuz 2022 Salı 15:43
Başarılı gençlerin tercihi ASELSAN Konya MTAL oldu

KONYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) 2022'de de yüzde 1'lik başarı diliminden öğrencilerin tercihi oldu.

Geçen yıl eğitime başlayan ASELSAN Konya MTAL, tercih döneminde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği okulların başında geldi.

Savunma sanayisine nitelikli mühendis yetiştirmek amacıyla kurulan okul, ikinci yılında da aynı başarıyı sürdürdü.

Yerleşen öğrencilerin en yüksek yüzdelik dilimleri alanlarına göre yüzde 0,79 ve yüzde 1,96 sonucuyla ASELSAN Konya MTAL, yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasına girdi.

Anahtar Kelimeler:
Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.