Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı kapılarını açtı

- TASD Başkanı Gürsoy: 
 - "Bu yıl hedefimiz 1 milyar dolar ihracat yapmak. Ancak bu rakamın üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz 2018’de ihracatımızı artırarak ithalatı en aza indirmek" - CNR Holding Genel Koordinatörü Şenel: - "Ayakkabı sektörünün 2023 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedefi var. Fuarda 80’in üzerinde ülkeden 600 kişilik alım heyetini ağırlıyoruz"

04 Nisan 2018 Çarşamba 14:51
Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı kapılarını açtı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren binin üzerinde markanın katılımıyla CNR EXPO Yeşilköy'de kapılarını ziyaretçilere açtı.

CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık ile Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) iş birliğinde, Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuarı, 25 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Yerli ve yabancı 400'ün üzerinde firmanın binden fazla markasının yer aldığı fuarda, 2018-2019 Sonbahar/Kış sezonu ayakkabı modelleri sergileniyor.

Fuarda kadın ve erkek ayakkabısından çizmeye, çocuk ayakkabısından bota, terlikten çantaya ka

dar olan klasik ve modern tüm yeni sezon ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.


- "Yurt dışına yılda 300 milyon çift ayakkabı ihraç ediyoruz"


TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, fuarda yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de yılda 250 milyon çift ayakkabı satışının yapıldığını belirterek, kişi başına ortalama üç çift ayakkabı giyildiğini söyledi.

2017 yılında ayakkabı ihracat rakamlarının ithalatının önüne geçtiğini dikkati çeken Gürsoy, "Yurt dışına yılda 300 milyon çift ayakkabı ihraç ediyoruz. Bu yıl hedefimiz 1 milyar dolar ihracat yapmak. Ancak bu rakamın üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz, 2018’de ihracatımızı arttırarak, ithalatı en aza indirmek ve bu yönde gerekli adımların arttırılmasını sağlamak. İhracatımızı arttırmak için yeni pazarlar ve avantajlı serbest ticaret bölgeleri için arayışlarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Gürsoy, en fazla ihracatı Irak, Rusya ve Almanya’ya gerçekleştirdiklerini belirterek, Avrupa Birliği, Arap ülkeleri, ABD ve eski Doğu Bloku ülkelerine ihracatın her geçen yıl arttığını bildirdi.

Saraciye ustalığı mesleğinin dünyada daha çok kadınlar tarafından yapıldığını aktaran Gürsoy, mesleğin Türkiye'de de kadınlar arasında yaygınlaşması için dernek olarak çalışma yapacaklarını ifade etti.


- "Fuarı 60 bin metrekarelik bir alanda düzenliyoruz"

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de Türk ayakkabı sektörünün en büyük buluşması olan AYMOD Fuarı’nı yılda iki kez düzenlediklerini söyledi.

Fuarla ziyaretçilerin yeni ürünlerle buluşmasını, katılımcı firmaların ise tanıtımlarını en etkili şekilde yaparak iş hacimlerini arttırmalarını hedeflediklerini vurgulayan Şenel, dünyaca ünlü markaların da katılımcı olarak yer aldığı fuarı 60 bin metrekarelik bir alanda düzenlediklerini bildirdi.

Ayakkabı sektörünün 2023 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu anımsatan Şenel, fuarda 80’in üzerinde ülkeden 600 kişilik alım heyetini ağırladıklarını bildirdi.


- Fuar 7 Nisan'da sona erecek


Fuarda, TASD'nin "Ayakkabıda Kadın Eli" projesi kapsamında, Denizli'nin Yeşilyuva Köyü’nden gelen kadınlar Yörük çadırı kurdu. Çadırda geleneksel yöntemlerle ayakkabı üretimi yapan kadın ustalar, el yapımı deri ayakkabı ve çanta ürünlerini sergiliyor.

Ayrıca fuarda, modern otomasyon üretim sürecinin anlatılacağı ayrı bir çadır da yer alıyor. Bu çadırda ise ayakkabı sektörünün geldiği robotik otomasyon süreci barkovizyon ve video gösterileriyle ziyaretçilere anlatılıyor.

Fuarda özel olarak üretilen yılan derisinden çanta, bufalo derisinde çizme ve süslemeli gelin ayakkabısı gibi ürünler dikkati çekiyor.

CNR Expo Yeşilköy’de bu yıl 59’uncu kez düzenlenen fuar, 7 Nisan Cumartesi günü sona erecek.



Anahtar Kelimeler:
Ayakkabı FuarıAYMOD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.