ÇANKAYALI ÇOCUKLARLA "PLASTİKSİZ TEMMUZ"

Çankaya Belediyesi Deniz Gündüz Bakımevi öğrencileri, Plastiksiz Temmuz etkinliği ile sürdürülebilir bir çevre için farkındalık yarattı.

26 Temmuz 2024 Cuma 15:58
ÇANKAYALI ÇOCUKLARLA "PLASTİKSİZ TEMMUZ"

Çankaya Belediyesi, çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilincini aşılamak amacıyla örnek uygulamalarını sürdürüyor. Çankaya Belediyesi Deniz Gündüz Bakımevi bünyesinde eğitim alan 5 ve 6 yaş grubu 24 öğrenci "Plastiksiz Temmuz" hareketi kapsamında bir etkinlik düzenledi. Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Başkan Yardımcıları İrfan Alkan ve Aydın Özsoy da minikleri yalnız bırakmadı. 

 

PLASTİK ÜRÜNLERİ HAYATLARINDAN ÇIKARDILAR

Çocuklar, 4 masadan oluşan istasyonlarda yer alan plastik ürünleri sağlıklı materyallerle değiştirerek farkındalık yaratmayı amaçladılar. Masalarda bulunan plastik dosyayı bez dosya ile plastik mutfak gereçlerini cam ürünlerle, plastik alışveriş çantasını bez torba ya da fileyle, plastik çamaşır mandallarını ise tahta mandallarla değiştiren çocuklar, sürdürülebilir bir çevre için sağlıklı ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımına dikkat çektiler. Minikler, çalışmanın sonunda istasyonlardaki tek kullanımlık ürünleri "Plastik Atık Kutusu"na atarak plastikleri hayatlarından çıkardıklarını ve doğaya zarar vermedikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler. 

 

PLASTİKSİZ TEMMUZ HAREKETİ

2011 yılında Avustralya’da çevre dostu bir hareket olarak ortaya çıkan  Plastiksiz Temmuz (PlasticFreeJuly) hareketi, tek kullanımlık plastik ürünlerin miktarını azaltmayı ve yeniden kullanılabilir ürünlerin yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir.

Son Güncelleme: 26.07.2024 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.