Yenimahalle’de yaşlılar, sağlıklı yaş alacak

26 Haziran 2024 Çarşamba 13:38
Yenimahalle’de yaşlılar, sağlıklı yaş alacak

Yenimahalle’de 50 yaş üstü vatandaşların kişisel ve sosyal gelişimleri amacıyla açılan İkinci Bahar Dayanışma Merkezlerinde eğitim seminerleri devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi içerisinde bulunan İkinci Bahar Yaşlı Yaşam Merkezi’nde, “Sağlıklı Yaşlanma ve Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele” semineri verildi.

İletişim bağımlılıkta çok şeyi değiştirir

Seminerde vatandaşlar, Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kaletepe Sağlıklı Hayat Merkezi’nden gelen Fizyoterapist Türkan Tamer Tanrıverdi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Tarman tarafından teknoloji bağımlılığı, bağımlılık belirtileri ile kas ve iskelet sistemini koruma, günlük yaşamda yapılması gereken egzersizler hakkında bilgilendirildi.

Konuşmasında bağımlılıkla mücadelede en önemli etkenin iletişim olduğunu dile getiren Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Tarman, “Etkili bir iletişim bağımlılıkta çok şeyi değiştirir. İletişim ailede başlar. Bağımlı bireyi tedavi için motive etmenin en iyi yolu etkili bir iletişimdir. Bağımlılığın var olduğu bireylere baktığımızda, çoğunlukla aileleri ile iletişim eksikliği olduğunu görüyoruz” dedi.

Herkesin bir Fizyoterapisti olmalıdır

Fizyoterapist Türkan Tamer Tanrıverdi ise sağlıklı yaşlanmak için Fizyoterapi Danışmanlığı’nın önemine dikkat çekti ve, “Kas ve İskelet sisteminde problemi olan bireyler uzmanına danışmadan egzersiz yaparlarsa maalesef ortaya daha büyük sorunlar çıkabilir. Bu yüzden kişi uzmanına danışarak bilinçli bir şekilde egzersiz programı hazırlatmalıdır. Çünkü bize gelen danışana biz hastalığı doğrultusunda bir tedavi uyguluyoruz. Örneğin; dizlerinden problemli olan bir vatandaşımız koşu bandı kullanmamalıdır. Bunun yanında danışanın yaşı, cinsiyeti ve kilosu da bizim için önemlidir. Kişi hızlı mı tempolu mu yürüyecek? Yürüyeceği ya da koşacağı zemin düz mü, eğimli mi olacak? Ayakkabı seçiminden, spor yapacağı zaman dilimine kadar uygulanacak tüm programa, danışanı değerlendirerek karar veriyoruz. Bu yüzden hastalıkların önlenmesine yönelik herkesin danışacağı bir Fizyoterapistinin olması gereklidir” diye konuştu.

Seminer sonunda katılımcılara günlük egzersiz hareketleri gösterilerek, Doğru Egzersiz Sağlıklı Yaşam kitapçığı ve masa başı çalışanlar için egzersizler ile yaşlılık döneminde fiziksel aktiviteler gibi el broşürleri dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.