TSE'de '15 Temmuz' temalı serginin açılışı yapıldı

11 Temmuz 2024 Perşembe 10:32
TSE'de '15 Temmuz' temalı serginin açılışı yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen anma törenleri arasında öne çıkan bir etkinlik, Türk Standartları Enstitüsü'nde gerçekleştirilen fotoğraf sergisi oldu. Sergi, 15 Temmuz gecesi çekilmiş önemli fotoğrafları ziyaretçilere sunarak o geceye dair duyguları yeniden canlandırdı.

Ankara'da darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan isimlerden Ercan Şen, Mustafa Eryılmaz ve Serdar Aydın'ın katılımıyla açılan sergiye, gazilerin aileleri de eşlik etti. Sergiyi gezen gaziler, o karanlık gecenin anısını tazeleyerek bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Ercan Şen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaşadığı helikopter saldırısı sonucu yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Bu iblis Türkiye'ye gelmeden rahat yoktur." Kendisiyle birlikte yaralanan arkadaşları ve polis memurlarının durumunu da paylaşarak o gece yaşadıkları korkuyu ve mücadeleyi dile getirdi.

Bu etkinlik, 15 Temmuz'un unutulmaması ve milli birlik ruhunun yeniden hatırlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Sergide yer alan fotoğraflar, ziyaretçilere o geceye dair derin bir düşünme ve milli birlik duygusu uyandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.