Ankara Kulübü'nde Geleneksel Aşure Günü

Ankara Kulübü Derneği'nde Muharrem Ayı vesilesiyle Geleneksel “Aşure Günü” etkinliği düzenlendi.

25 Temmuz 2024 Perşembe 12:01
Ankara Kulübü'nde Geleneksel Aşure Günü

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da yapılan duaların ardından kaselere doldurduğu aşureleri davetlilere ikram etti.

Başkan Özaslan, her hafta yapılan geleneksel Ferfene etkinliği gününde gerçekleşen Aşure Günü programında yaptığı konuşmada; "Muharrem ayındayız. Bizim için çok önemli bir ay. Aşure programı vesilesiyle Ankara Kulübümüzde gönül dostlarımızla bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 

Kadınıyla, erkeğiyle büyük medeniyetler kurmuş bir milletin, inancın mensuplarıyız. Toplumumuzun birlik ve beraberliğini oluşturan, bizi biz yapan çok önemli gelenek ve göreneklere sahibiz. Geleneklerimiz içerisinde farklılıkların birlikteliğini, yardımlaşma ve dayanışmayı en iyi temsil eden ise aşure geleneğidir." dedi.

'EŞİTLİĞİ SİMGELİYOR'

Özaslan, konuşmasına şöyle devam etti: "Kerbela bu dünyanın en acı olaylarından birisi. Hz. Hüseyin’in şehit edilmesini anıyoruz aynı zamanda. Muharrem orucundan, 12 gün matem orucunun ardından aşure günü yapılır. Aşure günü ile bir taraftan bu acıyı anarken, diğer taraftan ise bu vesileyle birlik ve beraberlik, komşuluk, yardımlaşma ve kardeşlik ilişkileri gelişiyor. Birlik ve beraberliğimiz çok önemli ve bizim köklerimizde bu var. Kim olursa olsun, kökü ne olursa olsun herkes eşittir bu topraklarda. Dolayısıyla aşure öncelikle eşitliği simgeliyor. Ankara Kulübü Derneği olarak; her kesimin iç içe olduğu, birlikte olduğu, Ankara'mızın köklü tarihi kültürel değerlerini yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunu taşıyan, hizmette gönüllülük esasına dayalı bir ortama sahibiz, bunu da korumaya kararlıyız. Birliğimiz, beraberliğimiz, gönül dostluğumuz daim olsun, hanelerimize huzur, bolluk ve bereket vermesi dileğiyle aşure günümüz hayırlı olsun.”

Aşurelerin dağıtımı yapıldıktan sonra program, Ferfene etkinliği ile devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.