9 Yüzme havuzunda yazlık bakım

26 Haziran 2024 Çarşamba 13:40
9 Yüzme havuzunda yazlık bakım

Mamak Belediyesi, sıcak yaz günlerinde 7'den 70'e herkesin akın ettiği yüzme havuzlarında yaz hazırlıklarını tamamladı, havuzlar şimdi yüzme severleri bekliyor. 

 

Ekipler, yüzme havuzlarının tüm bakım, onarım işlemleri ve kimyasal analizlerini, otomasyon sistemlerinin kontrolünü ve denetimini yaparak, vatandaşların havuzları daha güvenli ve daha etkin bir şekilde kullanmaya devam edebilmesine imkân sundu.

 

Dört dörtlük bakım

Kış boyunca Başkentlilere hizmet veren Mamak Belediyesi, yüzme havuzları ve portatif yüzme havuzlarını temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından yaz sezonuna hazır hale getirdi. Dört mevsim Başkentlilere hizmet veren Mamak Belediyesinin Türközü, Altıağaç ve Ekin Mahallelerinde hizmet veren yüzme havuzları ve portatif havuzlarda yaz sezonu bakım çalışmaları başladı. Kapsamlı bir genel bakımdan geçen havuzlarda, havuz içerisinde kullanılan kimyasallar nedeniyle hasar gören deforme olan fayanslar tamir edildi, derz dolgular yenilendi. Portatif havuzlar da temizlenerek, havuz etrafında çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Havuzların hijyenini ve su dengesini sağlayan denge tankları, kum filtreleri ve filtrasyon sisteminin de bakımının yapıldığı çalışma sonrası havuzlar, yaz boyunca Mamaklıların en çok tercih ettiği mekânlardan biri olacak.

 

Çalışmaları titizlikle yerine getiriyoruz

Sağlıklı koşullarda havuz kullanımı için tüm çalışmaları titizlikle yerine getirdiklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, vatandaşların yoğun olarak kullandığı havuzlarda sağlığa büyük önem verdiklerini belirterek, titizlikle çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

 

Portatif havuzlarda yüzme kurs kayıtları başladı

 

Mamak Belediyesinin Lalahan, Şafaktepe, Mutlu-Ege, Kartaltepe, Altınevler ve Durali Alıç Mahalleleri olmak üzere 6 mahallede hizmet veren portatif yüzme havuzlarında yüzme kursu eğitimleri başlıyor. 7-14 yaş aralığında çocukların eğitim alacağı kurslara başvurular, E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Yüzme eğitimleri ile çocukların eğlenceli vakit geçirmesi, özgüven ve yaşama sevinçlerinin artması, aynı zamanda bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.